Архива новинских чланака

Дневник - СНС Кикинда - 29.07.2011.

СНС је, подсетимо, без 17 мандата остао након што су се данашњи напредњаци разишли са радикалима, а ови им активирали бланко оставке, тада још законски важеће и уставно неоспорене. Међутим, ни радикали нису на својој изборној листи могли да нађу толико замена, па су мандати распоређени осталим парламентарним странкама - ДС, СПС, ЛСВ и СВМ-у.
- Кад добијемо судска решења да су мандати наши, доћи ћемо на прву следећу седницу Скупштине и више ништа неће бити као што је било. Неће више бити политичких игара - каже Томић. - Свих 17 одборника су проверени напредњаци. Два одборника ДСС-а верујем да ће ићи с нама, фали нам још један глас до већине.
Ипак, ДСС ће, каже портпарол Покрајинског одбора те странке Миленко Јованов, сачекати да се процес око враћања мандата СНС-у заврши.
- У сваком случају, ово је најгора власт коју је Кикинда икад имала - додао је Јованов у изјави за „Дневник”.

Шпекулише да би подршку дала ГГ „Снага Кикинде” коју води Бранислав Бајић, бивши председник Општинског одбора ДС-а, али он то негира.
- Не бисмо подржали нову скупштинску већину, у случају да се мандати врате СНС-у - каже Бајић за наш лист. - Наша ГГ се залаже за нове изборе, превремене или редовне. Јер, ова власт више није легитимна и не одсликава подршку коју грађани дају партијама у парламенту.
Сем Бајића, одборници ове ГГ су и Златан Војводић и Милан Веселинов, такође бивши кадрови ДС-а.

О томе коме је ГГ „Снага Кикинде” ближа, ДС или СНС-у, Бајић одговара да су људи из те ГГ „заправо ДС”, јер су за њих бирачи гласали.
- Остали који данас воде ту странку нису ни били на изборној листи и то данас више није ДС - сматра Бајић, бивши кадар демократа.
- То су глупости, не знају шта причају - одговара први човек ДС-а у Кикинди Саво Добранић у изјави за „Дневник”. - Немогуће је да СНС и ДСС направе власт, а треба и сачекати одлуку Управног суда о мандатима.
Сем тога, до избора је по његовим речима остало још 7-8 месеци, па му није јасно коме је у интересу да сада руши власт.