Архива новинских чланака

Дневник - Томислав Николић - 21.07.2010.

На питање шта Србија треба да чини након 22. јула, Николић је рекао да о томе треба да одлучи цела Србија, а да иницијативу покрену институције. – Председници Владе и државе треба да организују јавни састанак с представницима свих парламентарних странака и да председник Србије Борис Тадић каже шта хоће јер цела Србија не зна шта жели њен председник – рекао је лидер напредњака. По његовим речима, у Бриселу се разговарало и о томе да Србија треба да уђе „у неку врсту разговора“ с привременим институцијама на Косову и Метохији, али да се не може прејудицирати како ће то да изгледа.
– Генерална скупштина УН је, чини ми се, у већини на страни Србије – рекао је Николић, и додао да у сваком погледу треба да се поштује Устав Србије, ситуација на терену, Резолуција 1244 и да из тога проистекне платформа за преговоре. – Србија треба да тражи наставак преговора о статусу Косова, а треба да види с каквим бенефицијама би могла очувати све што је очувала, подићи и изградити све што до сада није подигла и изградила и на Косову и целој Србији.
Николић је додао и да на састанак није ишао да би пропагирао своју странку, „већ да као најјача опозициона странка, помогне Србији“.