Архива новинских чланака

Избори су нам потребни да би спровели системске промене

- Да ли вас је изненадило то што ће Љајић на изборе можда с Динкићем?
- То је њихов избор и у то се нећемо мешати.
- Рачунате ли и даље на сарадњу са странкама мањина?
- Наравно да рачунамо, то је наше трајно опредељење. А, то што неке странке мањина сумњају да ће добити ресоре у новој влади, нека буду стрпљиве. Дочекаће дан када ћемо им понудити ресоре.
- Како ћете да победите ако партије власти заједно имају већу подршку међу грађанима од СНС, а да вас наводно и сама ДС стиже?
- Према ономе што они свакодневно лицитирају испада да имају подршку већу од 80 одсто. Ако је то тако, ми им честитамо унапред, али само нека више распишу те изборе. Зар треба веровати ономе што они о себи говоре? Дачић тврди да ће имати више од 10 одсто, Динкић да ће имати више од Дачића, а Чедомир више од обојице. То су бесмислене приче. Ја имам свако истраживање. Говорим о озбиљним истраживањима. Ту постоји трик да агенције кажу ДС-у да су веома високо, али да им је низак ниво подршке, да би касније када на изборима освоје 15-20 одсто могли да им кажу да њихови бирачи нису изашли на гласање. То су смешне приче за које знају и људи у ДС, па се ни они не хвале резултатима истраживања.

Посета Америци

- Три представнице СНС боравиле су ових дана у Америци како би наводно утаначиле
Николићеву посету Вашингтону. Има ли истине у томе?
- Оне су у САД представљале програм наше странке. Но, у зависности од времена и изборне кампање, биће важних посета. Томислав Николић ће током јесени и зиме посетити неке земље ЕУ, али и многе друге државе. Све зависи само од термина избора.

И Косово и Европа

- Како гледате на став председника ваше странке Томислава Николића да раскидате пут ка ЕУ ако признање Косова буде услов?
- То је прича по систему шта би било кад би било, прича која је извучена из контекста. Тачно је да нико од наше државе није ни тражио да признамо Косово. Напредњаци неће одустати од европског пута Србије, а имамо и Устав Србије, који се мора поштовати. Што се преговора Београда и Приштине тиче, ми јесмо за дијалог, али је проблем што нико у Србији не зна шта је садржај тих преговора.