Архива новинских чланака

Курир - 17.04.2011.

На Тргу Николе Пашића све је било спремно за митинг: продавци српских сувенира - мајица, капа, застава, пиштаљке са обележјима СНС, вувузеле... Стиропор нико није делио, а на оном који смо уочили писало је: „Устајем, јер не посустајем“, „Седим да би нам кренуло“, „Устајем, то је мој избор“, „Седим сада, устаћу кад падне влада“, „Седим, јер сам оседео од ове власти“...
- Продајем беџ с ликом Томе и Аце за 50 динара. Џабе, и то је много за овај народ. Видите да је све сиротиња! - пожалио нам се улични продавац.
Поучени искуством с претходног митинга, после којег их је неколико музичара тужило због нелегалног коришћења песама, напредњаци су унајмили новобечејски бенд Дан шести, који је обрадио Бајагу, Бијело дугме, Ђорђа Балашевића, Октобар 1864, Партибрејкерсе...
Чини се, погрешан избор музике за окупљене, махом старије особе. Са разгласа је у неколико наврата пуштан репер Максел, чија је песма „Буђење“ била неформална химна митинга.
Веља прозивао све редом

На митингу су говорили и Велимир Илић, Миланка Карић, Александар Вулин, Јоргованка Табаковић и Небојша Стефановић.
- Све што ваља, упропастили сте, идите, срам вас било, немојте више да се замајавамо с вама, немамо времена за вас! - поручио је Илић.
Ватрен говор одржао је и Вулин, који је понављао да је „Србија уморна од лажи“. Карићева супруга обећавала је посао за сто хиљада људи, Табаковићева је поручила да се не може раскош једних плаћати немаштином других, док је Стефановић рекао да је време да се корупцији каже доста.

За фотку
50 евра!

- Еј, тражили ми 50 евра да ми дозволе да сликам с њихове терасе! - жали се колегиница и прстом показује на шарену екипицу на балкону једног од станова у Призренској.
Поред нас опуштено пролази девојка на ролерима, неколико метара даље Ром дебељуца развлачи своју хармонику. Ту и тамо свако за себе запева: „Спаси Србију“...