Архива новинских чланака

Курир - Томислав Николић - 14.04.2012.

♦ Зашто би грађани требало да гласају за вас на председничким и парламентарним изборима?
- Зато што тражим шансу да ујединим Србију. Зато што ћу бити председник свих грађана, а не само чланова своје странке. Србија мора да се промени, треба нам нови план. СНС га има и представио га је грађанима. Залажемо се за нови закон о јавним набавкама, који ће уштедети 500 милиона евра сваке године, основаћемо развојну банку, која ће субвенционисати привреду, желимо нови, праведнији порески систем, обрачунаћемо се с бирократијом и корупцијом, довешћемо стручњаке како би Србија искористила своје потенцијале. Желимо поштену и успешну Србију, у којој ће народ веровати свом председнику и својој влади.

♦ Ако победите на председничким изборима, шта ће бити први ваш потез на Андрићевом венцу?
- Спреман сам да већ првог дана засучем рукаве и ангажујем све оне који Србију могу да извуку из кризе. То неће бити лако, али људи заслужују да живе боље. Иако се залажемо за чланство у ЕУ, ми не можемо да чекамо тај дан да бисмо покренули промене. Морамо то да започнемо сами. Народ у Србији заслужује политичаре који ће се од првог дана бавити стварањем услова за бољи живот, а не само током последњих месец дана предизборне кампање. Могу да будем и прецизнији - решавање корупције и криминала је врхунски приоритет СНС! Без тога ниједан програм неће заживети. То је и питање опстанка српске економије и друштва. Зато смо спремни да се бескомпромисно ухватимо у коштац с тим злом. Ето, то ће бити мој први радни задатак.

♦ Којим политичким противницима ћете честитати Васкрс?
- Свима ћу честитати Васкрс, па и противницима. То није дан кад ћу се бавити политиком.

♦ Како ћете провести тај дан?
- Породично, као и сваке године. То је српска традиција које се породица Николић не одриче и коју одржава. То је време које посвећујем најближима - супрузи, синовима, снајама и унуцима.

♦ Помажете ли супрузи у спремању трпезе, шарању и фарбању јаја?
- Она је прави уметник у кухињи, посебно кад је реч о фарбању јаја, и ту за мене нема места. Моја супруга је најбоље дефинисала начин на који треба да јој помажем. Своди се на то да јој не сметам док припрема трпезу. Ту сам да послужим пића и забављам унуке Ленку, Јулију, Димитрија, Војина и Јанка, али и да уживам у свему што она изнесе на сто.

♦ Какве сте среће у борби јајима?
- То је неравноправна борба јер су моји најмлађи наследници у тој игри непобедиви. Задовољство ми је да изгубим ту битку.

Заједно ћемо успети!
- Шта бисте поручили грађанима за велики верски празник?
- Васкрс је дан кад у молитвама не смемо никог да заборавимо. Овог пролећа симболика тог великог празника биће промене. Васкрс нам доноси прилику да се окупимо око једног циља - да Србија постане боље место за живот. И ако сви заједно будемо радили, ја вам обећавам да ћемо бити успешни. Могуће је!

Нећу изгубити од Тадића
- Шта ћете да радите уколико опет изгубите од Бориса Тадића?
- Свакодневно обилазим Србију, слушам шта говоре грађани, који су ме уверили да је дошло време да се Србија промени. Ова власт је потрошена, народ јој више не верује а народ у Српској напредној странци препознаје оно што Србији недостаје - нове некомпромитоване људе који желе да раде.