Архива новинских чланака

Курир - Томислав Николић -17.04.2011.

Заменик председника СНС Александар Вучић поручио је да напредњаке нико не може да спречи у тежњи ка расписивању избора.
- Ми хоћемо изборе и борбу против лопова! С вама побеђујемо, ништа нам под милим богом не могу, нас је овде више него што је њих у читавој Србији! - подвукао је Вучић.
Занимљивији део митинга одвијао се у поподневним часовима. Негде око 15.30 Томислав Николић је позвао окупљене да се разиђу, поручивши да он „борбу наставља сам“. Међутим, народ га није послушао. Онда је лидер СНС, заједно са супругом Драгицом и страначким саборцима, засео на бину испред Скупштине, наравно, на стиропору. Иако је Вучић упозоравао да „Тома неће моћи још дуго“, Николић је изгледао прилично безбрижно, чак је у једном моменту певушио неку песмицу!
Рат живаца потрајао је у наредних неколико сати. Вучић је саопштио да ће се Николић, у пратњи телевизијских камера, повући у Скупштину, још једном позвавши народ да се разиђе, што се и десило око 18.30. Како је рекао заменик председника СНС, власт није прихватила њихове захтеве, због чега ће Николић наставити штрајк.
Према проценама СНС, на митингу је било око 120.000 људи.

Тома и Драгица заплакали

Томислав Николић, његова супруга Драгица, Александар Вучић, Велимир Илић и остали функционери њихове коалиције око 18.30 ушли су у Скупштину Србије, како би лидер напредњака мало дошао себи. Иако је Николић више од десет сати био без хране и воде, држао се храбро, али само до момента кад је проговорила његова Драгица.
На питање како гледа на одлуку свог супруга да штрајкује глађу и жеђу, Николићева је једва, кроз сузе, дрхтавим гласом изговорила:
- То је његова одлука.
Ту јој је понестало речи, а Николић ју је загрлио и сам пустио сузу. Рекао је новинарима да ће остати у Скупштини док год има снаге, а да ће штрајк наставити све док власт не распише изборе, макар по цену живота.

Немој, Томо, штрајк глађу!

Након што је саопштио да почиње штрајк глађу, већина присталица СНС била је у неверици. „Шта ћемо сад“, „Шта ће бити следеће“, „Немој, Томо, то да радиш“, коментарисали су окупљени грађани, решени да с платоа испред Скупштине не оду док се њихови захтеви не испуне.
Поједини су и негодовали, тражећи конкретније акције.

Настављам док не одем на друго место

Пре него што је ушао у Скупштину, где је наставио штрајк жеђу и глађу, лидер напредњака се још једном обратио окупљеним грађанима и позвао их да оду кући и наставе свој посао.
- Морам да довршим тај посао такође, наставићу у Скупштини док не одем на друго место - рекао је Николић. Он се осврнуо и на одговор који је стигао из ДС.
- Реците Тадићу да се ја не борим против Јелене Триван, већ против њега. Нека он изађе и каже нешто, ако је мушко и председник Србије - поручио је Николић, и додао да ће се од наредне недеље протестни скупови организовати у целој Србији.
Александар Вучић је рекао да је Тадић показао да је његова столица најскупља.
- Кад Тома буде пребачен у болницу, опозиција ће организовати акције, које ће трајати док се све не заврши коначном победом.

Напредњаци одушевљени Куриром

Николић, Вучић и остали функционери коалиције одушевљени су специјалним издањем нашег листа о митингу, који је јуче на Тргу Николе Пашића разграбљен брзином светлости.
- Најбољи сте, морам да признам. Одлично сте одрадили посао - рекао нам је Вучић.
Николић је својој супрузи Драгици у шали показао ка новинарки Курира, рекавши:
- Она ме сваки дан малтретира да дам изјаву за Курир. Али сада, после овога, сигурно ћу говорити за њих. Урадили сте одлично, свака част. Пријатно сам изненађен - рекао је Николић.