Архива новинских чланака

Курир - Томислав Николић - 27.03.2012.

н Колико брже?
- То ће зависити од наших резултата и динамике промена које желимо да постигнемо.
н За колико година је реално очекивати да ће наша земља постати пуноправан члан Уније?
- Морам да вам кажем да СНС има највећи потенцијал који може да покрене промене у Србији. Ако наставимо овим темпом и овако трапаво као до сада, онда за 10-15 година. Ако се уозбиљимо, па све добро проучимо и ускладимо са европским законима, пут ће бити бржи.

н Више пута сте поновили свој став и ЕУ и Русија. Да ли је то могуће?
- Зашто не би било? Једно не искључује друго. Барем мени, ни у једном од разговора са европским или руским политичарима, а врло су чести, нико то није рекао.

н Када ћете почети да емитујете спотове на телевизији?
- Због финансијских потешкоћа нешто касније.

н Чини се да кампања постаје све прљавија, коме то одговара?
- Не знам коме одговара, али знам да је ми не водимо. Ми на веома пристојан начин одговарамо на њихову прљаву кампању и трудимо се да грађанима саопштимо шта је наш програм, какве су нам идеје.

н ДС вас прозива за стан којим ћете гарантовати кредит.
- Не знам одакле им образ да ме за било шта нападају, али ја одговарам нашим позитивним програмом и плановима, а не бруталним нападима и увредама на њихов рачун.

н Јелена Триван вас је назвала самоубицом.
- Жао ми је Јелене Триван и ДС, јер нису разумели да борба за бољу Србију, чак и ако је усмерена против њихове власти, не представља ништа лоше, а понајмање убиство, самоубиство или било шта слично. Ни она сама то нити мисли нити то на такав начин доживљава, а зашто то говори, морате да питате њу. Само хоћу да победимо оне који су лоше управљали овом земљом, да будем заслужан за много више радних места него до сада. Ако то успем, Јелена Триван може да ме назива како год хоће.

н Хоће ли СНС тражити од посланика да потписују менице на 100.000 евра?
- Неће. Посланик управља својим мандатом и свакоме нека је на част на којој ће страни бити.
ДС радио шта је хтео

н Да ли је могућа коалиција са ДС?
- ДС је катастрофално водио државу. Дозволили су криминал, корупцију, катастрофалне приватизације. Политизовали су сва јавна предузећа. Дозволили су да падну под утицај тајкуна, који су практично радили шта су хтели. Погледајте њихове резултате, стање у земљи, незапосленост у Србији, у Београду. Да ли видите колико је бесмислено то питање?

Предстоји много разговора са ДСС

н Ваш потенцијални коалициони партнер ДСС одустао је од европских интеграција. Како ћете се ту усагласити?
- Добро сте се изразили: ПОТЕНЦИЈАЛНИ коалициони партнер! Још много разговора нам предстоји. Ми смо за европски пут, и ту промене неће бити. Сви наши потенцијални партнери који воле Србију и којима је важан њен интерес треба да размисле да ли је за њу много већа пропаст ако садашња власт то остане и после ових избора.