Архива новинских чланака

Политика - Александар Вучић - 24.03.2012.

Да ли су се ваши немачки саговорници можда посебно интересовали за то како ће се разликовати евентуална власт СНС-а у Србији у односу на актуелну?
Једино смо разговарали о привреди и економији, није било никаквих политичких тема. Они су задовољни што знају да ће Србија ићи ка Европи и кад дође до промене власти. А првог дана, када смо разговарали са представницима различитих партија, било је разних питања, као и увек, и ми смо дали све потребне одговоре – да ћемо ми свакако наставити пут ка ЕУ, да ће Србија чувати све своје традиционалне савезнике, али и гледати како да унапреди свој систем, дакле, како и на који начин да ми поправимо себе пре свега. И ми смо ту изнели наш предлог закона о јавним набавкама и идеју о формирању канцеларије за брзе одговоре за шта смо свуда, морам да кажем, и у политичким и у економским круговима, добили апсолутно само подршку, чак и неку врсту узбуђења да је тако нешто могуће да се догоди у Србији.

Како сте успели да организујете ову посету?
Организовали смо је дуго. С некима смо имали контакте од раније, с некима нисмо...

Хоће ли бити још сличних путовања до краја кампање?
Тешко је очекивати, али могуће је да буде још неко изненађење, видећемо.

У вези са неком значајном земљом ЕУ, или ван ње?
Видећемо, не бих још говорио. Не би било изненађење ако бих рекао.
Исправити грешке са „Ербасом”

У разговору са представницима „Ербас” индустрије, Томислав Николић је рекао да Србија жели добре односе и да жели да исправи грешке које су у прошлости направљене са „Ербасом” и да очекује успостављање добрих и динамичних односа у интересу Србије и „Ербаса”.