Архива новинских чланака

Политика -Зорана Михајловић Милановић - 12.04.2011.

И како онда, покушаћете да издејствујете изборе само седећи на улици?
Тако је. Ми се од почетка служимо само, једино и искључиво демократским средствима.

Можете ли да гарантујете да неће бити насиља?
Ми који се налазимо у опозицији то свакако нећемо изазвати. Било каква ствар тог типа коју спомињете може да дође само и искључиво од владајуће коалиције.

Јесте ли сигурни да можете да контролишете масу, нарочито после ваших све ватренијих говора?
Извините, али 5. фебруара било је 100.000 људи, па видите да смо успели да исконтролишемо. Али не гарантујемо да овог пута неће бити много више људи. У том случају, сваки инцидент, свака ствар која се деси, одговорност је искључиво власти, односно владајуће коалиције. Зато што се оглушују апсолутно на све и практично као да намерно потпирују ватру. Значи, свесни су проблема и пошто-пото држе своје фотеље.

Имате ли информације како у Бриселу гледају на овакав ваш начин инсистирања на ванредним изборима?
Апсолутно немају ништа против. Па нико нема ништа против избора, када ће да буду, да ли ће бити редовни или ванредни. Нисмо ми једина земља у свету која има ванредне изборе и није то нека невероватна ствар у једној демократској земљи. Али озбиљно је питање јесмо ли ми са овом владом заиста демократска земља када имамо толики проблем да се распишу ванредни парламентарни избори, а по свим могућим показатељима влада нема никакав кредибилитет.
Б. Баковић