Архива новинских чланака

Правда - 20.04.2011.

Скуп подршке Томиславу Николићу одржан је током преподнева испред градске управе у Смедереву, где је поновљен захтев за расписивање превремених парламентарних избора.
Посланик те странке у Скупштини Србије Драган Чолић позвао је актуелну власт да распише ванредне парламентарне изборе и упутио подршку свом лидеру, који од суботе штрајкује глађу и жеђу. Он је додао да СНС не тражи изборе због власти, већ боље будућности. И из Лесковца стижу подршке Томиславу Николићу.

Једночасовном протесту испред зграде градске управе у Лесковцу и протестној шетњи присуствовало је, као и у другим градовима, више хиљада људи.
– Желимо из нашег Лесковца да поручимо господину Томиславу Николићу, нашем пријатељу, нашем Србину: „Избори се, Томо, избори се за нашу будућност, за нашу децу“ – рекао је председник Градског одбора СНС-а Горан Цветановић.
Присталице Српске напредне странке у Крушевцу наставиле су јуче ујутру протест испред зграде градске управе.
Напредњаци су на улазу у зграду ГУ у Крушевцу развили транспарент са грбом и натписом странке, пустили музику са разгласа, а на травњак ставили стиропор. Председник Окружног одбора и члан Председништва те странке Братислав Гашић рекао је да су неки, када је председник Томислав Николић први пут споменуо стиропор, од тога направили „спрдњу“.
– Они који су се ругали том народном бунту очигледно су политички неписмени, тако да ћемо ми истрајати. Сешћемо сви, да би Србија устала, то је парола коју шаљемо данас испред општине Крушевац – рекао је Гашић.
Према његовим речима, напредњаци су јасно изнели своје захтеве, а протести ће трајати све док председник Србије Борис Тадић не донесе одлуку о расписивању ванредних избора.
– Жртва коју наш председник у овом тренутку и овим данима подноси зарад боље Србије је јасна. Ми ћемо протесте наредних дана да интензивирамо – најавио је Гашић.

Екипа „Правде“