Архива новинских чланака

Правда - Александар Вучић - 07.05.2011.

Рекли сте да тај неуспели покушај продаје „Телекома“ и није тако лоша вест.
– Вредност „Телекома“ ће значајно порасти од 2013. године, када прођу обавезе враћања кредита настале приликом куповине „Телекома Републике Српске“. Такође, нека будућа власт ће бољим и компетентнијим менаџментом и приступом успети додатно да допринесе његовој вредности и да унапреди његово пословање.

Какви су резултати појединих агенција о рејтингу ДС-а и СНС-а?
– СНС ће убедљиво победити на изборима, када год они буду. Необјављени резултати већине агенција за истраживања јавног мњења говоре о томе да је СНС у предности у односу на ДС за око 15 одсто. Није карактеристичан неки наш скок, већ пад популарности владајућих странака. Што пре буду избори, боље ће бити за њих, јер ће бити мања разлика.

Да ли сматрате да има разлога да избори буду расписани прво на локалу, па тек онда на републичком нивоу?
– Осим што је власт у паници, јер више не знају шта ће и што би се потрошило више пара на изборе, не видим ниједан други разлог. Нама је све једно, јер смо свесни резултата који су реални и прави.

Најавили сте скуп за крај маја о борби против корупције и криминала, на коме ће учествовати и светски експерти.
– Да, стручњаци ће дати мишљење о нашим предлозима. Изнећемо део своје платформе који се тичу борбе против криминала и корупције.

Да ли је прича о „Телекому“ била кап у чаши због које је СНС одлучила да организује такав скуп?
– Једно је сигурно: да су криминал и корупција веома распрострањени у Србији и због тога је то тема на којој посебно и много треба да се ради. Уверен сам да је и грађанима Србије јасно да, док се то не искорени, ништа друго не може да се покрене. Један од таквих примера је апсолутно и „Телеком Србија“. Власт је била спремна да прекрши све законске норме да би продали оно највредније у Србији.
Николићу организован дочек

Како је протекло прво јавно појављивање Томислава Николића на слави ДСС-а, после његовог штрајка глађу и жеђу?
– Прво су му у седишту наше странке направили сјајан дочек, а затим је и у ДСС, међу другим колегама, био врло лепо дочекан. Николић се одлично осећао, а није могло да се не примети добро расположење међу људима. Уверен сам да ће ствари у том ритму наставити да се одвијају. Да ли ће СНС у наредном периоду имати састанке са ДСС-ом?
– Сигуран сам да ће сусрета са ДСС-ом бити, али још увек не знам детаље.