Архива новинских чланака

Правда - Александар Вучић - 15.03.2011.

– У Бриселу ћемо се састати са Штефаном Филеом, комесаром за проширење ЕУ, и Мирославом Лајчаком, извршним директором Уније за Европу и централну Азију. Имаћемо вероватно разговоре са појединим представницима ЕПП-а, европских народних странака, али за то још чекамо потврду. Разговараћемо о свим горућим проблемима за Србију, о стању у региону и Србији, о евроинтеграцијама, могућностима нових инвестиција ЕУ у Србији – рекао је Вучић, и додао да ће разговарати о ономе што ми можемо да очекујемо од Уније, како да помогне Србији у бржем опоравку привреде, као и о помоћи у економском и социјалном погледу.
Према његовим речима, напредњаци не путују у Брисел у својству опозиционе странке из Србије, већ је то састанак на далеко вишем нивоу.

На питање „Правде“, да ли ће представници СНС-а са Филеом и Лајчаком разговарати о предстојећем митингу напредњака, Вучић је рекао да су спремни да разговарају и о митингу, уколико се представници ЕУ буду интересовали за то.
– Мислим да је власт прилично нервозна због позива који је СНС добила од ЕУ. Њихова се нервоза већ види. На предстојећим састанцима са званичницима ЕУ учинићемо све што је у нашој моћи да видимо шта Србија и њени грађани могу да добију, шта морамо да учинимо, како и на који начин, одговорно и озбиљно, морамо да се понашамо – рекао је Вучић за „Правду“.