Архива новинских чланака

Правда - Александар Вучић - 23.04.2011.

Да ли је Томислав Николић прекинуо штрајк жеђу на инсистирање патријарха Иринеја?
– Да, али не искључиво на молбу Његове светости. Одлуку је донео и због позива обичних људи, који су се протеклих дана јављали и апеловали на њега да мисли на своје здравље.

Који ће бити следећи потези напредњака, да ли ћете и даље наставити са притисцима на власт?
– На стадионима ћемо певати против њих, у позориштима ћемо им звиждати, а на улици викати „Уа“. Неће имати мира, али никаквог насиља против њих неће бити. То није метод политичке борбе СНС-а.

Како се, по вашем мишљењу, владајућа коалиција односила према личном чину Томислава Николића?
– Крили су се иза кордона жандарма и полицајаца. Као да је Томислав тражио не знам шта, тражио је само изборе – да грађани живе боље. Борили су се против њега само прва два дана, а онда су утихнули, јер нису знали шта да чине.

О чему су причали Војислав Коштуница и Томислав Николић, и да ли постоји могућност даље сарадње, можда и после избора?
– Разговор је протекао у коректном тону. Мислим да има простора за заједничко деловање и после изјашњавања бирача.

Амбасадор Русије Александар Конузин је приликом посете Николићу инсистирао на разговору у четири ока. Да ли вам је познато о чему је било речи?
– Да, али не могу вам рећи појединости тог сусрета.

Како сте се ви осећали свих ових дана?
– У петак је моја кћерка прославила девети рођендан, и то ми је, бар на трен, вратило осмех на лице. Протекле недеље дао сам све од себе да се, заједно са свима којима је живот тежак, изборимо за промене.
Сад је свима јасно да се власт плаши избора

Постоји мишљење да је СНС више изгубила него добила потезом лидера странке, шта мислите о томе?
– СНС је изгубила битку за датум избора, али је добила поверење грађана. Показала је да је спремна и за највећу жртву за боље сутра Србије. Власт је добила умишљени осећај моћи, изводећи силу на улице, а изгубила маску иза које се крила, јер је сада свима јасно да се плаше избора.