Архива новинских чланака

Правда - Небојша Стефановић - 16.09.2010.

Партнери и ЕУ, САД и Русија

1. Србија треба да иде у ЕУ, али би требало да оствари све стандарде да наши грађани живе боље, да имају посао, да не страхују за своју безбедност. Треба да остваримо такве услове који ће нас приближити ЕУ.
2. Сваки важан потез Србија треба да усагласи и са Русијом, ЕУ, Кином и са Америком. Не кажем да те земље треба да одреде шта треба да радимо, али је битно обезбедити да таква крупна одлука нема последица по грађане Србије.
3. Промене су основни мотив. Желимо да покажемо да у Србији може неупоредиво боље да се живи. Будућност грађана Србије са оваквом влашћу није извесна. Зато је СНС покренуо окупљање свих оних који мисле да ова влада није добра, да вуче Србију дубље у пропаст, оних који желе да мењају ствари.

Борко Илић, функционер ДСС-а

ЕУ, али под нашим условима

1. Услов је да Европа почне да гледа на нас као на сваку другу земљу која је постала члан ЕУ. Прво и основно је да поштује међународно право, које каже да је Косово саставни део Србије.
2. Кључни задатак наредне владе је отказивање сарадње са мисијом Еулекса, која има један једини циљ, а то је стварање независне државе Косово.
3. Основна тема око које морамо да се договоримо јесте начин на који могу да се изазову избори, јер без њих нема ни нове владе. Друго је да се све опозиционе странке изјасне о кључним питањима која се тичу и живота појединаца и функционисања државе. Таква су питања даље борбе за КиМ, односа са светом, корупције, статут Војводине.