Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 08.05.2012.

Подршка бирача
Председнички кандидат коалиције „Покренимо Србију“ Томислав Николић изјавио је да још није било разговора те коалиције са социјалистима о формирању нове владе, али да се током ноћи чуо са лидером СПС-а Ивицом Дачићем, са којим је разменио честитке поводом изборних резултата.
Николић је нагласио да је за озбиљнији разговор са социјалистима о формирању нове владе потребно да се прво „слегне муљ између СПС-а и ДС-а“, који је подигнут Дачићевим наступима током изборне ноћи.
Лидер напредњака је на питање да ли рачуна на подршку ДСС-а, рекао да ће разговарати са Коштуницом, после чега ће моћи да о томе каже нешто више. Николић је додао да очекује подршку бирача који су у првом кругу гласали против политике Бориса Тадића и прецизирао да ту мисли на оне који су гласали за ДСС, СРС и покрет „Двери“.

Штрахе честитао Николићу

Хајнц-Кристијан Штрахе, лидер највеће опозиционе странке у Аустрији, Слободарске странке, честитао је лидеру напредњака Томиславу Николићу на изборном успеху:
И поред распарчане партијске сцене, у Србији се један човек показао као победник - Томислав Николић. Он је своју СНС довео на место број један - истакао је Штрахе у саопштењу.