Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 14.09.2010.

Томислав Николић, председник СНСа, рекао је да је на себе преузео обавезу да позове председника ДСС.
- Желим да са њима отворено разговарам да ли би на идеји одржавања ванредних парламентарних избора могли да се нађемо, и да утврдимо заједничку политику. Јако је добро да су они изразили вољу да разговарају са остатком опозиције. То је знак да ће у будућим односима преовладати мудрост и интерес Србије, а никако страначки интереси. Све се креће у добром смеру - рекао је Николић за „Правду", и додао да се у разговору са представницима једног дела опозиционих
странака чула потреба за променама у земљи.
- Са НСом и Покретом социјалиста у принципу смо се договорили. Разговараћемо са Покретом Влаха и са Покретом Снага Србије Богољуба Карића објашњава Николић.

Велимир Илић објашњава да су Николић и он „направили екипу која ће да прецизира заједничке договоре, да све ставе на папир".
- НС остаје у коалицији са ДССом, а очекујем да нам се и они придруже, да у што ширем фронту идемо против погубне политике власти - додаје Илић.

Председник Покрета социјалиста, Александар Вулин, навео је да је јучерашњи састанак наставак сарадње која већ дуго траје.
- Влада која не разуме да се избори расписују не зато што имате већину у парламенту, већ да имате већину у народу, није влада која живи у реалној Србији. Ми смо људи који живе у реалној Србији и који знају каква она може да буде - рекао је он.