Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 18.04.2011.

Илић се кратко у време разговора који је трајао дуже од једног сата обратио новинарила казавши да се разговор одвија у пријатној атмосфери и мирном тону.
Зоран Бабић, посланик СНСа, који је све врeме био уз Николића са осталим посланицима рекао нам је да је председник Србије показао крајње лицемјерје.
- Председник је само начуо да постоје грађани који тешко живе у Србији: Николић наставља са штрајком, јер је частан човек који се бори за Србију. Он је одлучио да иде до краја. Све је ово маркетиншки трик Тадића, и није нешто што одговара Тадићу, већ само ДСу - напоменуо је Бабић.

Председник Борис Тадић рекао је након састанка са лидером напредњака Николићем, да ће одлуку о расписивању парламентарних избора донети одмах након одлукс о томе да ли је Србија добила статус кандидата за ЕУ.
- Замолио сам Николића да прекине штрајк глађу и жеђу и наставићу да инсистира на томе - рекао је он.
У суботу се, послс објаве председника СНСа да креће у штрајк глађу и жеђу, спекулисало да је ДС одржала састанак Председништва на којем се разматрао захтев опозиције о расписивању ванредних парламентарних избора, али детаљи тог састанка нису познати.