Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 19.04.2011.

– Уколико дође до новог погоршања његовог здравља, биће примењена терапија која се уобичајено практикује у случајевима дехидратације пацијента – каже др Хускић.

Заменик председника СНС Александар Вучић рекао је да је у узорку урина Томислава Николића пронађена крв, што показује да су бубрези почели да му отказују због неузимања течности. Томислава Николића јуче је у болесничкој соби посетио и Драган Џајић – Џаја, бивши фудбалер, али није желео да даје изјаве о сусрету са председником СНС. Лидера напредњака јуче је посетио и Велимир Илић, председник НС, који је рекао да је Николић изморен и да тешко говори, али да је спреман да „иде до краја“.
– О прекиду штрајка жеђу и глађу неће ни да разговара. Упоран је да истраје и не одустаје. Борис Тадић је и сам својевремено предлагао да избори буду 18. децембра и не видим зашто да тако не буде. Не разумем зашто тера инат – истакао је Илић.
Здравствено стање погоршало се јуче и Бобану Ђунићу, поверенику Општинског одбора СНС у Нишу, који од суботе штрајкује глађу и жеђу у знак подршке председнику странке. Ђунић је рекао да је заиста исцрпљен, али да неће прекинути штрајк до испуњења захтева које је поставио Николић. Присталице напредњака из града на Нишави организовале су синоћ „Молитвени ход за живот Томе и Србије“, који је почео испред Народног позоришта, а завршио се код Саборне цркве, где су запалили свеће за спасење државе. Подршку Николићу пружиће и новосадски одбор СНС, који ће испред РТВ одржати перформанс под називом „Радио-телевизија Власти – Прекид програма због истине“.
Аутор: У. БАЈИЋ