Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 22.03.2011.

Томислав Николић, председник СНС-а, рекао је да ће та странка организовати најављени митинг у Београду 16. априла и да се неће склањати са улице са грађанима док се не распишу избори.
– Ми 16. априла излазимо на улицу и остајемо док се не појави Борис Тадић, и каже да ће бити расписани избори. Власт очигледно није довољно разумела поруке митинга од 5. фебруара. Мислим да ће доћи до промене власти у Србији. Седећемо док се не распишу ванредни избори и док не дође до разговора – рекао је Николић.

Председник СНС-а је оценио да у Србији опада популарност европским интеграцијама искључиво заслугом власти, јер се, како је казао, ЕУ није променила.
– СНС-у је важан став ЕУ, јер залажемо за Србију у Европи. ЕУ се не меша у то ко ће бити на власти у Србији, једино је важно да је реч о странци која се залаже за европске интеграције – истакао је Николић.
Он је навео и то да митинг неће бити препрека за одржавање „Београдског маратона“, заказаног за 17. април. – Уколико митинг не буде завршен 16. априла, наши активисти ће потпуно обезбедити трасу „Београдског маратона“ дан касније – поручио је Николић.