Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 24.09.2011.

Желимо да утврдимо принципе за потпуну економску сарадњу, која ће после избора у Србији и у Русији бити на корист оба народа, а посебно српског, и да искористимо споразум о слободној трговини од пре 11 година, који омогућава Србији да у Русију извози без царина - казао је Николић.
Он је навео да би та сарадња требало да резултира склапањем „стабилних уговора“ о испоруци енергената и сировина.

Председник ДСС-а Војислав Коштуница заузео се за свеобухватну сарадњу Србије и Русије. Коштуница је оценио да би формирање „национално одговорне владе“ у Србији унапредило економске односе две државе.
Сматрам да је веома важно да сарадња Србије и Русије буде свеобухватна. Добрим и пријатељским односима две земље значајно доприноси и што боља сарадња политичких партија - навео је лидер ДСС-а.
Према његовим речима, за Србију је сарадња са Русијом од посебног значаја.
Непроцењива је подршка коју Русија принципијелно пружа Србији у заштити територијалног интегритета и залагању да се питање Косова реши у складу са Повељом УН и Резолуцијом 1244 - оценио је он.
По Фатићевом мишљењу ради се о предизборном позиционирању три странке у светлу чињенице да је Европа Србију ставила у последњи ред земаља аспираната на чланство.