Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 27.03.2012.

Смањење бирократије
Отворићемо Канцеларију за брзе одговоре, смањити бирократију и обрачунати се са корупцијом новим законом о јавним набавкама. Учинићемо све што је потребно да грађани Србије раде и да од свог рада могу достојанствено да живе - рекао је Николић у Гроцкој код Београда. Николић је навео да ће приоритет Владе Србије, ако на изборима победи СНС, бити стварање повољнијег пословног амбијента за инвеститоре уз смањење бирократије и процедура.
Нове инвестиције су неопходне Србији, јер уз њих иду и нова радна места, а наш циљ је да запослимо Србију - истакао је Николић. Председник СНС је у Гроцкој посетио сервис за машинску обраду мотора „Ђорђевић“ и предузећ е из Лештана „Медикофарм“ које се бави увозом, извозом и дистрибуцијом лекова.

Јавне набавке
Николић је навео да мора бити решен проблем корупције у набавци и дистрибуцији лекова, као и да је због тога неопходно усвојити нови закон о јавним набавкама и додао да ће то бити прва ствар коју ће СНС урадити када дође на власт.
Залажем се за модел какав постоји у Јужној Кореји, где читав процес јавних набавки раде рачунари без учешћа људи и без могућности за злоупотребе. Код нас, према подацима ЕУ, у процесу јавних набавки годишње нестане 500 милиона евра - казао је Николић и додао да велики део „несталог“ новца заврши у џеповима људи на власти. Током обиласка подручја општине Гроцка, лидер СНС-а је обишао и пољопривредно газдинство породице Гаљчић у селу Дражањ. У обиласку модерне сушаре за воће Николић је рекао да таквих објеката у сваком селу треба да буде што више, а да би то постигли, сељаци, сматра председник СНС, треба да се удружују у задруге.
РРА одбила представку

Савет Републичке радиодифузне агенције оценио је, поводом представки УРС-а и СНС-а, да ниједан емитер, пратећи рад државних органа, није прекршио опште обавезујуће упутство РРА о понашању медија у изборној кампањи. УРС и СНС сматрају да ДС и њен лидер, односно листа „Избор за бољи живот - Борис Тадић“, има повлашћен третман и знатно више времена у информативним емисијама телевизија са националном фреквенцијом.

Смањити таксе

Небојша Стефановић, председник београдског одбора напредњака, казао је да СНС сматра да комуналне таксе за мала и средња предузећа, које се плаћају граду Београду и београдским општинама, треба смањити барем 50 одсто.