Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 28.03.2012.

Николић је посетио и домаћинство Милана Обрадовића у селу Козељи, комплекс базена „Чутовић“ у Бањи Врујци. Лидер напредњака је у Осечини навео да у Србији не постоји класично тржиште, већ само тржиште локалних и републичких моћника.
Ако нисте у том њиховом систему, џаба вам што имате најбољи и најјефтинији производ. Зато је потребан нови систем јавних набавки, како би грађани најмање плаћали оно што неко у њихово име гради или купује - додао је Николић током обиласка предузећа „Дал“ у Осечини.

Развој села
Председник СНС-а је у Убу истакао да ће та партија, уколико дође на власт, издвојити велика средства за развој пољопривреде.
Ако подигнемо село, подић и ћемо и градове. Јер, живот на селу је постао неподнош љив, сви су побегли у градове. Лепше живе незапослени у граду, него они који на селу обрађују имања. Морамо да кренемо од нуле, зато ћемо много уложити у пољопривреду - додао је Николић.
Према његовим речима, страни инвеститори се жале на бројне бирократске процедуре током којих, како је рекао, многи из државног апарата покушавају да од њих траже мито. Лидер СНСа је поновио да се он залаже за улазак у Европску унију, али да је до ЕУ дуг пут и да за то време Србија мора да живи и ради, иначе, како је рекао, „нећемо имати са чиме да уђемо до ЕУ“. Током посете Убу, Николић је обишао и домаћинство Душана Крстоношића у селу Совљак, који је председник задруге повртара. Николић је тада рекао да будућа Влада Србије, у којој ће бити СНС, посебну пажњу мора да посвети развоју пољопривреде и реанимацији сеоских домаћинстава, уз далеко веће инвестиције у село.

Екипа „Правде“