Архива новинских чланака

Правда - Томислав Николић - 29.05.2010.

- Велимиру је ово последњи рођендан који почиње са петицом, што значи да му је дошло крајње време да решава судбину Србије. Пожелео сам му да ова наша прича, али и српска прича, прерасте границе СНСа и НСа, као што је и заслужила. Волео бих да се овај наш савез, склопљен због жеље да се у Србији живи боље, прошири, и да то буде фронт који би био не само једнак, већ и у предности над владајућом коалицијом. На тај начин ћемо довести до ванредних парламентарних избора и живота достојног човека - рекао је Николић, и додао да начин на који грађани састављају крај са крајем више не може да се назове животом. Он је рекао да би челници опозиције могли да седе, славе рођендане и спремају се за пензију, али, како је навео, земља не може да чека. Потребан је још један велики окршај гласачким листићима. Сада су и многа деца добила право гласа и знају шта им је жеља, знају ко може да успе да направи промене, али и ко у томе није успео, иако је давао много празних обећања. Желим Велимиру Илићу да буде део велике српске породице, и да све док има енергије помаже Србији да се гради, пошто он то најбоље зна - закључио је Николић.
На Илићевој скромној прослави 59. рођендана у просторијама Градског одбора НСа, осим Томислава Николића, било је педесетак званица, углавном страначких функционера, међу којима и Дубравка Филиповски, Јован Марић, Александра Илић, али и Илићеве ћерке Наталија и Дијана. Наздрављало се шампањцем, а послужена је и торта, на којој је исцртан знак Нове Србије.

А од Томе... домаћа љута

Томислав Николић је, поред рођенданских жеља, Велимиру Илићу поклонио и домаћу шљивовицу, коју су Илић и његове страначке колеге одмах прекрстили у „томовачу". - Нисам желео да Вељи поклоним неко фабричко пиће, већ ракију коју сам лично пекао - рекао је Николић, коме је Илић на прослави поклонио књигу Јована Марића „Упамет се Срби".