Архива новинских чланака

Правда - Владимир Божовић - 26.04.2011.

Како гледате на политичке последице онога што је урадио лидер напредњака? Сматрате ли да је то што је урадио исправно?
– Суштина штрајка јесте жртвовање за добробит других. Николић је доказао да има осећај бриге за то како народ живи, као и одговорност да се нешто хитно мора мењати. Његов циљ није био само расписивање избора да би СНС на њима победила, већ да би бирачи добили прилику да кажу шта мисле ко треба да предводи државу у наредном периоду и да се заустави даље пропадање Србије.

Томислав Николић се у недељу сусрео са патријархом Иринејом у Патријаршијском двору, где су били присутни и потпредседник Владе Ивица Дачић, као и министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић. Да ли знате појединости њиховог разговора?
– Поједини медији су бомбастично писали како је дошло до некаквог „самита“, што није тачно. Његова светост је позвала Томислава Николића после причести, као и Дачића и Срећковића. У том разговору није било речи о политици, већ се причало о Васкрсу, а највише је говорио патријарх. Поред мене налазила се и Томина супруга Драгица, као и старешине београдских цркава. Куцали су се јајима, а након тога Николић је остао насамо са Његовом светости где су, претпостављам, разговарали о свему, па и о стању у земљи. Уважавајући молбу Цркве, патријарха и Председништва СНС, читаве странке као и обичних људи, Николић је одлучио да оконча штрајк и Васкрс проведе са породицом. Замолио ме је да се обратим новинарима и захвалим им на праћењу дешавања, док се не опорави, јер му је и у самој цркви било лоше.

Какво је тренутно здравствено стање председника СНС и који су му даљи планови?
– Најважније је да је жив и здрав и да је супротно жељи квазианалитичара и политичких некрофила изашао из болнице. У току недеље биће подвргнут низу лекарских контрола како би се они уверили да се његов организам успешно опоравља и, ако све буде у реду, од наредног понедељка враћа се активном политичком животу и наставља борбу коју је започео и коју од њега Србија очекује.

Поднећемо тужбе због „Телекома“

Из СНС најавили су подизање кривичних пријава против свих који буду учествовали у незаконитој продаји „Телекома Србија“. Као члан Правног тима напредњака, да ли можете да откријете неке појединости?
– Продајни поступак се прати, и ако до њега дође супротно Уставу, закону и интересима грађана, Тужилаштву ће бити поднете пријаве које ће потписати Томислав Николић у име СНС. Ова компанија представља вредан национални ресурс државе, а владајућа коалиција жели да је прода како би попунила рупе у буџету и купила себи још неко време на власти.