Архива новинских чланака

Пресс - Александар Вучић - 04.04.2011.

- Како коментаришете то да би превремени избори могли да угрозе евроинтеграције и да ДС због тога није спреман за расписивање ванредних избора пре добијања датума за почетак преговора?
- ДС има иста истраживања која има и СНС и то да се не плаше избора су обичне глупости. Они знају да данас много заостају, њима су чуда потребна и волели би да избори буду што касније. Њима чак ни Ђорђе Вукадиновић више не може да помогне. Траже да остану на власти што је дуже могуће не би ли се на било који начин макар понадали да могу да остану у фотељама и после следећих избора. А од тога нема ама баш ништа. Ми желимо изборе ове године и избори ће ове године и бити.

- А шта је са угрожавањем евроинтеграција превременим изборима, с обзиром на то да СНС жели Србију у ЕУ?
- Наравно да СНС не жели да угрози евроинтеграције Србије. И ево, опет кажемо, хајде да сачекамо мишљење Европске комисије и да после њега имамо изборе. Значи, они могу да буду одржани у новембру.

- Шта очекујете од протеста?
- Шта ће и како ће бити када почне протест који ће трајати све док избори не буду расписани, то ћемо да видимо. Али је сигурно да ће власт бити одговорна за било шта што ће се догађати, јер се показала некоректном и неразумном.