Архива новинских чланака

Пресс - Александар Вучић - 05.01.2011.

- Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да зна да ће СНС и ДС направити заједничку владу после избора ако ниједна страна не буде могла да формира скупштинску већину?
- Он је као и обично показао све своје комплексе и фрустрације јер страхује да би можда могао да испадне уз некакве будуће владе, а претпостављам да он зна шта га у том случају чека, иако нападно говори да се ничега не плаши.

- На шта алудирате? Шта то страшно Дачића чека ако не буде у власти?
- Он најбоље зна, много боље него ја. Питајте га. Неће нико у некој будућој влади Дачићу да се реваншира у политичком смислу, осим ако је кршио закон.

- Хоћете да кажете да неће бити потребан за будућу владу СНС-а и ДС-а?
- Ми са ДС-ом немамо ништа заједничко, ми хоћемо њих да победимо, они нас да униште. Не водимо политичке преговоре с њима.

- Али, не искључујете могућност сарадње?
- То једноставно није реално.

- Дачић тврди да зна да између функционера ДС-а и СНС-а постоји комуникација и да нема разлога да то буде тајна?
- И није никаква тајна да приватно разговарам с многим људима из ДС-а. Ми смо политички противници, али то не значи да ћу да прекидам личну комуникацију у којој једни другима честитамо Нову годину или Божић. Имамо приватне контакте и увек ћемо их имати.

- С ким сте у контакту из ДС-а?
- Прво питајте Дачића. Гарантујем да неће смети да изговори имена људи с којима разговарам. Кад то докажем, ја ћу мртав хладан да кажем с ким разговарам приватно и кога сматрам пријатељем иако ми је политички противник. Имамо нормалне контакте са свима на политичкој сцени, осим што ја не желим контакт с Дачићем.

- Одакле толика љутња према њему?
- Немам шта да разговарам с човеком који ме је лагао. Био ми је у кући 20 пута, Председништво СПС-а је потписало споразум са мном да будем градоначелник и да ћемо да оформимо власт у Београду. Вукли су ме за нос четири месеца, да би ми Дачић саопштио да ће власт да формира са другом страном и да је то захваљујући
вољи ДС-а. Још пита „што ниси љут на ДС“. Ма шта ме брига за њих, ти си потписао, човече божји. Он то не може да разуме или му је образ као ђон.

- То је било пре три године.
- Он је данас само потрчко ДС-а. Не интересује ме прича ко ће коме требати после избора. Поштоваћу одлуке своје странке, али што се мог политичког деловања тиче, Дачић неће бити потребан ни за шта.

ТадиЋ стално прича о изборима, а да га нико не пита

- Како тече прикупљање потписа на основу којих СНС планира од Скупштине да тражи расписивање референдума о промени Устава како би се омогућило смањење броја посланика са 250 на 125?
- Скупљено је око 280.000 потписа и наредних дана ћемо то предати Скупштини Србије.

- СНС организује протест 4. фебруара у центру Београда у циљу расписивања ванредних избора. Која је сврха кад власт одговара да их неће бити пре редовног рока 2012?
- Јесте ли приметили да Борис Тадић свакога дана, а да га нико ништа не пита, прича о изборима? Власт потцењује вољу грађана, не разуме колико је народ жељан промена и сит ове власти.