Архива новинских чланака

Вечерње новости - Александар Вучић -30.11.2010.

Наши извори кажу да ће велики митинг бити организован у Београду ”око Светог Саве” (27. јануар) и највероватније ће да прерасте у стална окупљања до испуњења захтева, по већ виђеном рецепту опозиције из 1996. године.
Из централе СНС јуче је свим одборима у Србији послата информација да спремају активисте за протесте који сигурно следе. Дат је налог и за штампање пет милиона плаката.
У свом ултиматуму власти ”томисти” траже хитне преговоре о ванредним парламентраним изборима, стопирање продаје ”Телекома”, распуштање управних одбора РТС и Студија Б, као и откривање убица демонстранта Ранка Панића и налогодаваца изборне преваре у Бору.
- Нико нам се није јављао ни из Владе, ни из Председништва - огорчен је Александар Вучић, заменик председника напредњака. - О изборима и ”Телекому” већ су рекли шта имају, али је запањујуће што не одговарају на преостала три захтева који се у нормалним државама никада не би ни постављали. Зато смо већ почели са припремама за протесте.
Чланице владајуће коалиције листом су одбиле захтеве Николићеве партије, оценивши да је реч о политичком маркетингу.

НИКОЛИЋ У КИНИ ПОЗВАО ИНВЕСТИТОРЕ
НАПРЕДЊАКЕ и Комунистичку партију Кине спајају велико пријатељство и жеља да наши народи живе боље - изјавио је јуче Томислав Николић током сусрета са чланом Политбироа Централног комитета КПК Лиу Јуншаном. Лидер СНС истакао је да Кина и Србија имају интерес да сарађују за добробит обе државе и да је приоритет његове партије привлачење нових инвестиција, знања и технологија.