Архива новинских чланака

Вечерње новости - Горан Кнежевић - 28.07.2011.

Кнежевић истиче да би покрајинска власт, уколико сматра да финансирање Војводине није у складу са прописима, требало да покрене судску процедуру за заштиту законитости, да поднесе кривичне пријаве против одговорних за незаконито поступање, или бар да ускрати политичку подршку републичкој влади.
Уместо тога, додаје Кнежевић, покрајински челници кренули су у лицемерну медијску кампању, којом себе представљају као велике заштитнике војвођанских интереса.
- Господо из Бановине, немојте обмањивати Војвођане да их Србија поткрада и Србијанце да су Војвођани стално нечим незадовољни! Не користите за унутарстраначко и унутаркоалиционо поткусуривање кампању, која распирује лоше емоције с једне и друге стране Саве и Дунава - поручује Кнежевић.
Лидер напредњака подсећа да је слична кампања, од истих људи, виђена и пре две године, када се решавало питање надлежности покрајине.

КАМПАЊА

- ДАНАС, када се јасно види да грађанима, привреди, селима и градовима нови статут покрајине није донео никакве промене набоље, покрајинска власт наставља сецесионистичку политику кампањом о наводној угрожености финансијског опстанка Војводине - закључује Кнежевић.