Архива новинских чланака

Вечерње новости - Јоргованка Табаковић - 09.05.2012.

* Може ли Николић да тријумфује када Тадић из дана у дан добија подршку странака, а вашег лидера је засад подржала једино Нова Србија?
- Тадић добија подршку лидера странака са којима је трошио буџет, задуживао се кредитима у земљи и иностранству, и то није неочекивано. Али велико је питање да ли ће на позив тих лидера гласати и грађани, отпуштени радници, незапослени људи са факултетским дипломама, они који раде а не примају плате јер им држава дугује, родитељи чија су деца отишла у иностранство да раде... Одлука је на грађанима који ће гласати за наставак оваквог живота или за промене.

* Јесте ли, ипак, разочарани резултатом на изборима, пошто сте тесно победили?
- Наша 73 мандата нису прави одраз снаге и вере у идеју СНС која се бори за правну, праведну и економски јаку државу која ће поштовати своје грађане и заслуживати да је грађани поштују. То је оно што се могло сачувати у кампањи којом је власт компромитовала и демократију и парламентаризам, не бирајући средства. А против СНС су била дозвољена сва средства.

* Надате ли се да ће, можда, мале странке својим уценама, ипак, да приволе ДС на велику коалицију са СНС?
- Србији су потребне промене: за стварање јефтине и ефикасне државе, за борбу против политичких привилегија и корупције, независно правосуђе.

СПРЕМНА ОСТАВКА
* Хоће ли Николић поднети оставку у странци ако победи?
- Да. За разлику од Бориса Тадића он ће да буде председник свих грађана Србије, а не само своје партије.