Архива новинских чланака

Вечерње новости - Томислав Николић - 11.04.2011.

Уколико власти не пристану да избори буду одржани 18. децембра, СНС ће, како је поручио лидер те странке, препустити грађанима да се сами како знају и умеју изборе за излазак на биралишта.
Николић нам је рекао да ове недеље очекује позив председника Тадића на разговоре, али да опозициони митинг 16. априла у Београду неће бити одложен.
- На том митингу ћу народу рећи да ли сам са Тадићем разговарао и да ли смо се договорили око датума избора - каже шеф напредњака.

Упитан да ли је излазак са датумом избора практично ултиматум напредњака, Николић је одговорио одречно.
- Ултиматум би био да смо рекли да ако до 16. априла не донесете никакву одлуку о изборима ми ћемо заузети све институције у држави. А ми то не желимо, него само тражимо разговоре - рекао је Николић.

Верујући да ће почетком октобра Европска комисија дати препоруку да Србија добије статус кандидата за Европску унију, он истиче:
- Зато је 18. децембар наш последњи уступак и ако нема позитивног одговора или разумевања шта је Србији потребно, више не треба уопште да разговарамо - нагласио је Николић.

Николић поручује да СНС не жели да угрози европски пут Србије, нити да дође на власт мимо избора, али и додао:
- Не могу да замислим ситуацију у којој ће избори бити на пролеће следеће године. То би значило да живимо у нормалној земљи, а не живимо. То би значило да још 200.000 људи остане без посла, да се затвори још 18.000 фирми и још неколико десетина милиона на рачунима политичке елите.

СА КОШТУНИЦОМ НИ РЕЧИ О КОАЛИЦИЈИ

СА Коштуницом сам се договорио да се не дирамо и да заједничким снагама дођемо до ванредних избора, а није било говора о коалицији или учешћу ДСС на нашем митингу 16. априла у Београду - рекао нам је Николић. - Зато ме чуди зашто неки функционери ДСС сада говоре да неће да учествују на том протесту, када их нико није ни звао.