Архива новинских чланака

Вечерње новости - Томислав Николић - 28.09.2011.

Али, челни човек највеће радничке асоцијације најављује и разговоре са Динкићевим Уједињеним регионима Србије, али не жели да открива да ли је самим тим већ ”офирао” будуће политичке савезнике.
- Одлучићемо ускоро да ли ћемо директно да уђемо у изборну трку или ћемо да подржимо опцију за коју проценимо да најбоље штити интересе радника. Избрали смо СНС и УРС за саговорнике зато што су међу првима упозорили да долази други талас кризе и нису унапред рекли да нас неће ни очешати. Позваћемо и друге странке на разговоре - загонетан је Орбовић.

Заменик председника напредњака Александар Вучић индиректно наговешатава да је спој са СССС могућ.
- Расположени смо за сарадњу са свима којима је циљ да се заустави економско пропадање земље - кратко нам је саопштио Вучић.
Од партнерства са синдикатима не бежи ни УРС.
- Не знам какве су амбиције СССС и да ли ће се уопште политички активирати, али претпостављам да ћемо и о томе да разговарамо - рекла нам је Сузана Грубјешић, члан управе Динкићевих регионалиста.
Један од адута на који се позива Орбовић је и масовност СССС. Према његовој рачуници, овај синдикат има скоро пола милиона чланова и значајан је резервоар гласова за партију са којом би се уговорило савезништво.