Међународни односи

Александра Ђуровић потпредседница ПС СЕ

Шеф сталне делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Александра Ђуровић изабрана је за потпредседницу тог тела на пленарном заседању организације. Ту функцију ће обављати током ове и следеће године, саопштено је из Скупштине Србије.

Главне теме заседања су миграције, слобода медија, ситуација у Сирији и Украјини, положај Рома и социјална једнакост, а посланицима ће се обратити комесар Јоханес Хан, председник Кипра Никос Анастасиадес и председник Румуније Клаус Вернер Јоанис.

Током заседања се очекује расправа о поштовању људских права на Косову и Метохији на политичком комитету и поштовања преузетих права и дужности Србије које проистичу из чланства на мониторинг комитета.

Александра Ђуровић ће имати и билатерални састанак са председником ПС Савета Европе, Педром Аграмунтом, током којег ће бити разговора о модалитетима учешћа представника са Косова и Метохије у ПС Савету Европе.

Александра Ђуровић је посланик Српске напредне странке у српском парламенту, шеф скупштинске делегације је од јануара 2013. године и члан Председништва Политичке групе Европских народних партија (ЕПП) у ПС Савету Европе.