Међународни односи

Амбасадор Холандије Лаурент Стоквис најавио серију предавања члановима СНС

 

  Тема разговора били су спољнополитички принципи обе стране и упознавање са активностима СНС. Посебно интересантни били су договори око предавања које ће одржати господин Стоквис члановима Српске напредне странке о Холандији и холандској политици. Његова екселенција ће кроз предавање указати на важност спровођења реформи и стварање јаких институција, на којима Српска напредна странка инсистира, кроз јачање владавине права и борбу против корупције.
„Србија може много да научи од земаља које имају стабилне институције и уређен социјални систем. Наш дугорочни циљ треба да укључује реалан раст БДП-а, конкурентност привреде уз очување макроекономске стабилности и фисклане дисциплине“, истакла је Љубица Васић.
По њеним речима, систем се не може уредити без правних и економских реформи и зато посебну пажњу треба посветити централној и локалној администрацији, реформи правосуђа, академској заједници, привредној асоцијацији...
„Најважније је да се грађани заинтересују да са својим идејама учествују у процесу унутрашњих реформи, јер су управо грађани наш кључни приоритет. Србији је потребна препознатљива позиција у преговарачким процесима јер је то легитимни начин да се наша земља припреми да заузме положај у заједничкој европској политици и структурним фондовима“, закључила је Васићева.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ