Међународни односи

Aмбасадор Јапана одржао предавање у СНС

  Домаћин му је била Љубица Васић, помоћник министра спољних послова и председница Одбора за сарадњу са ЕУ Савета за међународну сарадњу Српске напредне странке. Тема предавања била је билатерална сарадњa Србије и Јапана, са освртом на геостратешки и геополитички положај Јапана у свету, као и велики број инвестиција које Србија мудром економском стратегијом може да привуче из ове далекоисточне земље. 
Током предавања, Његова екселенција Цунозаки више пута је истакао потребу интензивирања сарадње, посебно у областима у којима ће се највише осетити позитивни утицаји на животни стандард грађана Србије.
„Србија на путу ка Европској унији може много да научи од земаља које су прошле пут транзиције, али, такође, много можемо да научимо и од успешних земаља које имају јаку и дугу традицију, развијену економску стратегију и политичку свест.

 

Циљ Српске напредне странке, као стожера Владе Србије, јесте да се у земљи адекватно спроведу реформе, како би подигао економски стандард и поштовала владавина права, кроз истрајну борбу против корупције и криминала“, рекла је Љубица Васић након предавања.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ