Међународни односи

Делегација холандске организације СПАРК посетила СНС

  Током разговора било је речи о успостављању још боље сарадње између СНС и ове организације. Чланови Српске напредне странке укључени су у разноврсне програме СПАРК-а, попут управљања пројектима, координације у припреми пројектног циклуса и управљања претприступним ИПА фондовима. 
Организација СПАРК основана 1994. године, при Универзитету у Амстердаму, са мисијом да развија високо школство и предузетнички дух, како би се млади и амбициозни људи подстакли на друштвени ангажман, а 2005. године отворили су канцеларију и у Београду. Идеја ове организације је да се, кроз развој високог образовања и приватног сектора, повећа број радних места и побољша квалитет живота.
Представници две делегације разговарали су о конкретним програмима које Српска напредна странка планира да примени у будућности, залажући се за очување националних интереса и добробит свих грађана. Посебно је истакнуто да програми које СНС планира да примени неће финансијски оптерећивати ни Владу, ни грађане Србије, ни саму Странку.
Реч је програмима који омогућавају бесплатну обуку за израду пројеката како би наши људи што ефикасније применили знање, а у складу са стандардима које је прописала Европска комисија.
- Најважнија је воља да се друштво учини бољим. Наш кључни приоритет јесу грађани и циљ нам је да услове живота у Србији учинимо што квалитетнијим. То се може учинити јачањем владавине права, интензивном борбом против корупције и адекватном применом норми и стандарда - истакла је Љубица Васић после састанка.
СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ