Међународни односи

Делегација СНС са председником YEPP-а

Делегација Српске напредне странке разговарала је у Зрењанину са председником омладине Европске народне партије (YEPP) Андријаносом Ђаноуом, о даљем унапређењу сарадње између Уније младих СНС и YEPP-а.

Саговорници су се сагласили да је сарадња између Уније младих СНС и омладине Европске народне партије на највишем нивоу и нагласили важност даљег унапређивања односа између сестринских организација у оквиру YEPP-а. Такође, Ђаноу је похвалио активно учешће и допринос Уније младих у раду и активностима YEPP-а.

Делегација СНС упознала је председника YEPP-а са актуелном политичком ситуацијом у земљи и региону, напретку у процесу европских интеграција, резултатима економских реформи које Србија спроводи у циљу подизања стандарда грађана, али и о важности одговорне политике Србије у очувању мира и стабилности у региону.

Током посете Србији, председник YEPP-а Андријанос Ђаноу, био је и гостујући предавач на дводневном семинару под називом “Основне политичке вредности и комуникација”, у организацији фондације Конрад Аденауер (КАС). Семинар намењен представницима Уније младих СНС, као наставак вишегодишње успешне сарадње Српске напредне странке и КАС-а у области политичке едукације, окупио је више од тридесет младих чланова СНС из различитих крајева Србије.

У делегацији СНС били су Никола Ерић, члан Савета за међународну сарадњу СНС и спољнополитички саветник председника Владе Србије, Радослав Марјановић, потпредседник Уније младих и одборник у Скупштини града Београда и Немања Јоксимовић, генерални секретар Уније младих и одборник у Скупштини града Београда.

Омладина Европске народне партије (YEPP) представља највећу организацију младих политичара у Европи, а Унија младих СНС је од прошле године пуноправан члан ове организације.