Међународни односи

Ерић реизабран за потпредседника YEPP-а

Члан Главног одбора и Савета за међународну сарадњу Српске напредне странке, Никола Ерић, реизабран је на функцију потпредседника омладине Европске народне партије (YEPP).

Током XIII Конгреса YEPP-а, који се одржава у Бриселу, Ерић је информисао учеснике о економским успесима Србије предвођене председником Александром Вучићем, као и о успешном процесу вакцинације који се спроводи у земљи. Такође, представио је део економских мера помоћи привреди и грађанима од стране државе.

Говорећи о важној улози младих у друштву, Ерић је посебно нагласио да председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић пружа велику подршку младима у политици а да као резултат тога Српска напредна странка  данас има четрдесет и пет младих посланика у Народној скупштини.

Нагласивши важност политике проширења Европске уније као једне од најуспешнијих политика у историји те организације, а која је временом значајно проширила простор мира, безбедности и просперитета, Ерић је позвао младе лидере да заједно раде на интеграцији Западног Балкана у Европску унију, јер ће једино тада Унија бити целовита.

Говорећи о значају регионалне сарадње, Ерић је посебно нагласио солидарност и "испружену руку" Србије према остатку Западног Балкана, рекавши да је више од 400.000 вакцина донирано региону и другим партнерима у циљу што ефикасније борбе против пандемије.

Данашњи реизбор представника Српске напредне странке  на месту потпредседника YEPP-а, представља још једну потврду угледа и поштовања које Српска напредна странка и председник Александар Вучић имају у Европи и Европској народној партији (EPP), а чији је Српска напредна странка придружени члан.

Као омладинска организација Европске народне партије, YEPP представља највећу политичку асоцијацију младих политичара у Европи, која окупља 63 омладинских организација политичких партија десног центра из 39 земаља. Унија младих Српске напредне странке  је пуноправан члан YEPP-а од априла 2017. године.

Делегати Уније младих Српске напредне странке на XIII Конгресу YEPP-а били су Немања Јоксимовић, Ђорђе Тодоровић, Милан Радин, Вук Мирчетић, Немања Завишић, Горан Томић, Милан Стаменковић, Љубомир Цветановић и Димитрије Ђорђевић.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА