Међународни односи

Јадранка Јоксимовић са делегацијом Венецијанске комисије

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са делегацијом Венецијанске комисије, саветодавног тела Савета Европе које пружа правну помоћ државама чланицама ради постизања европских правних и институционалних стандарда у сегментима демократије, људских права и владавине права.

Mинистарка је истакла да је Србија у отвореном и инклузивном процесу дебате свих заинтересованих субјеката, припремила предлог уставних амандмана које смо послали Венецијанској комисији, чије одговоре и препоруке очекујемо у јуну. Јоксимовић је оценила да су од изузетног значаја реформе у поглављу 23. због потребе јачања независности и ефикасности правосуђа у Србији.

Министарка за европске интеграције поздравила је отвореност и заинтересованост делегације Венецијанске комисије да у директним разговорима са свим заинтересованим учесницима овог процеса дођу до адекватних сазнања.

Представници Венецијанске комисије указали су да је током спровођења реформи у правосуђу, кроз уставне амандмане, неопходна и важна комуникација свих актера од којих и зависи њена реализација и да су управо из тих разлога желели да чују ставове свих.

 

 

 

Извор: Танјуг