Међународни односи

Јоксимовић: Економске реформе тешке али неопходне за опоравак

Министар без портфеља задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Португала у Србији Аугусто Пеишото  разговарали су данас о процесу европских интеграција и унапређењу билатералне сарадње између две државе.
 
Министар Јоксимовић указала је на важност реформског процеса који се у Србији спроводи не само због процеса европских интеграција већ пре свега због економског опоравка Србије. Јоксимовић је уједно честитала Португалу на добрим резултатима остварених након тешких економских реформи.
 
Саговорници су се сложили да је важно интензивирати билатералну сарадњу у многим областима. У том смислу разговарало се и о могућностима експертско техничке помоћи Португала процесу евроипских интеграција Србије.
 
Амбасадор је истакао да Португал подржава европски пут Србије и изразио наду да ће прва преговарачка поглавља ускоро бити отворена. Нагласивши да Влада Португала, разуме позицију Србије казао је да су очекивања да Србија постепено усклађује своје ставове по питању спољне, безбедносне и одбрамбене политике са заједничком политиком ЕУ. 
 
Саговорници су оценили да је за све земље региона важна политика проширења. Јоксимовић је истакла да је Влада Србије посвећена јачању регионалне сарадње и стабилности региона и да је својим одговорним изјавама и поступцима показала да је окренута будућности и напретку.