Међународни односи

Јоксимовић и Мекалистер о сарадњи СНС и Хришћанско – Демократске Уније Немачке (CDU)

Интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић састала се данас у седишту странке са Дејвидом Мекалистером, чланом Председништва и Главног одбора Хришћанско – Демократске Уније Немачке (CDU), чланом Фондације Конрад Аденауер и известиоцем Европског парламента за Србију.

Јоксимовић је и овом приликом пренела заинтересованост и искрену намеру СНС-а да постане део EPP групације, са којом дели исте политичке вредности и већ остварује добру сарадњу са бројним партијама чланицама EPP -а. Такође, нагласила је важност даљег унапређивања сарадње Српске напредне странке и Хришћанско – Демократске Уније.

Дејвид Мекалистер истакао је да Хришћанско – Демократска Унија Немачке подржава чланство Српске напредне странке у Европској народној партији, као једној од најзначајнијих странака у региону. 

Он је још једном похвалио напоре које Влада Србије и Српска напредна странка улажу на пољу спровођења економских реформи. Такође, похваљен је и приступ Србије регионалној сарадњи, што је позитивно утицало на углед и странке и владе на међународном нивоу.

Јоксимовић и Мекалистер разговарали су и о размени партијских делегација и експерата на различитим нивоима, у циљу бољег упознавања са структуром Српске напредне странке, положају на политичкој сцени Србије, као и њеном улогом у друштву.  

Саговорници су оценили и да је питање младих и њихово укључивање у политички живот од велике важности за обе партије. У том смислу Јоксимовић је истакла чињеницу да је Унија младих СНС већ постала део омладине Европске народне партије, као и да представници Уније младих активно учествују у њеном раду.