Међународни односи

Јоксимовић: Видан напредак у ЕУ интеграцијама

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у одвојеним састанцима са амбасадором Велике Британије његовом екселецијом Денисом Кифом и амбасадором Румуније његовом екселенцијом  Данијелом Бануом о процесу европских интеграција Србије и очекивањима да ЕУ препозна видљив напредак који је Србија остварила на разним пољима што би се конкретизовало отварањем преговарачког Поглавља.
 
Jadranka Joksimovic i Denis Kif
 
Амбасадор Киф показао је разумевање за тежак реформски процес који Влада спроводи а посебно је нагласио значај економских реформи које имају за циљ да у средњем року побољшају живот грађана Србије.
 
Jadranka Joksimovic i Danijel Banu
 
Са амбасадором Румуније министар Јоксимовић разговарала је и о наставку успешне прекограничне сарадње у оквиру ИПА пројеката и конкретној техничкој подршци коју Румунија пружа Србији у процесу европских интеграција.
 
Саговорници су разговарали и о унапређењу положаја румунске националне мањине и могућностима заједничке  сарадње у оквиру Дунавске стратегије.