Међународни односи

Никола Ерић изабран за потпредседника YEPP-а

Члан Савета за међународну сарадњу и члан Главног одбора Српске напредне странке, Никола Ерић, изабран је за потпредседника омладине Европске народне партије (YEPP), на XII конгресу ове организације који је одржан у Атини.

Избор представника СНС за једног од потпредседника YEPP-а, као првог представника из Србије изабраног у руководство ове европске организације, представља још једну потврду угледа и поштовања које Српска напредна странка и председник Александар Вучић имају у Европи и Европској народној партији (EPP), чији је СНС придружени члан. Такође, овај избор представља и признање Унији младих СНС за вишегодишњу успешну сарадњу и ангажман наших представника у раду YEPP-a.

Као омладинска организација Европске народне партије, YEPP је основан 1997. године, а данас представља највећу политичку асоцијацију младих политичара у Европи, која окупља 58 омладинских организација политичких партија десног центра из 39 земаља. Унија младих СНС је пуноправан члан YEPP-а од априла 2017. године.

На конгресу у Атини, у делегацији Уније младих СНС били су Никола Ерић, Радослав Марјановић, Милан Радин, Предраг Рајић, Тања Митић, Александра Ћирић, Слободан Милновић и Владан Мијаиловић.