Међународни односи

Покрајинска парламентарна делегација CDU у посети СНС

Интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић састала се данас у седишту странке са парламентарном делегацијом Хришћанско – Демократске Уније Немачке (CDU) из немачке покрајине Саксоније-Анхалт. Делегацију CDU предводио је Маркус Куртзе, председник Одбора за савезне и европске послове у покрајинском парламенту. 

Јоксимовић је са делегацијом Хришћанско – Демократске Уније разговарала о процесу европских интеграција Србије, актуелном питању миграната, унапређењу међупартијске сарадње, као и питању младих. 

Говорећи о положају СНС на политичкој сцени Србије и њеној улози у друштву, Јоксимовић је истакла да је СНС странка јасне европске политичке оријентације која ужива велико поверење грађана, што показују и последња истраживања јавног мњења према којима СНС ужива натполовичну подршку бирача. Такође, Јоксимовић је нагласила да је Српска напредна странка главни носилац реформског процеса који спроводи Влада Србије, као и процеса европских интеграција.

Саговорници су се сложили да у решавању актуелног питања миграната мора постојати заједнички приступ ЕУ и свих држава које су погођене овим проблемом. Јоксимовић је упознала саговорнике са мерама које Влада Србије примењује у решавању овог питања.  

Јоксимовић и Куртзе оценили су да је питање младих и њихово укључивање у политички живот од велике важности за обе партије. У том смислу Јоксимовић је истакла чињеницу да је Унија младих СНС већ постала део омладине Европске народне партије, као и да представници Уније младих активно учествују у њеном раду.