Међународни односи

Посета канадске делегације Српској напредној странци

Делегација Министарства спољних послова и амбасаде Канаде у Србији, предвођена г. Бернардом Мекфејлом и г. Кевином Рексом, посетила је данас седиште Српске напредне странке. 

Домаћини канадској делегацији били су Љубица Васић, председник Одбора за сарадњу са ЕУ Савета за међународну сарадњу, и Братислав Грубачић, члан Савета за међународну сарадњу СНС. Теме разговора биле су напредак Србије у европским интеграцијама, као и  преостали  услови које Србија треба да испуни на путу ка ЕУ. 

На састанку је примећено да је Србија у дијалогу са Приштином  била кооперативнија, што је оцена и Европске комисије и генералног секретара УН. Поред оцене доследности борбе против корупције и криминала, на чему је СНС инсистирала и у предизборној кампањи и сада као водећа странка у Влади Републике Србије, позитивино су оцењени и кораци Министарства правде и државне управе, затим креирање позитивне пословне атмосфере кроз привлачење директних страних инвестиција и омогућавање инвеститорима у земљи да буду активни кроз адекватну имплементацију стандарда. 

Канадска страна  је истакла да подржава Србију на њеном путу ка ЕУ, посебно позитивно оценивши борбу против корупције и криминала, која представља основу за унутрашње реформе. Посебно је акцентована и поздрављена спремност Српске напредне странке у напорима да грађанима на што једноставнији и конкретнији начин објасни шта чланство у ЕУ суштински значи. Такође, наглашено је да Канада у Србији види плодно тле за своје инвестиције. 

На састанку је закључено да Српска напредна странка остаје при ставу да изгради земљу владавине права и модерну, развијену економску државу.