Међународни односи

СНС наставља унапређење међународне сарадње

  „Постојање велике српске дијаспоре у Аустралији обавезује нас да учинимо све да, упркос раздаљини две земље, успоставимо ближу сарадњу на свим нивоима. Треба инсистирати на интензивнијој сарадњи привредника јер може бити плодоносна за обе земље, а посебно за Србију којој су неопходне инвестиције“, поручила је Васићева и нагласила да је незаобилазна тема разговора била и заштита културе, посебно српског језика, чему је српска дијаспора веома посвећена.
Амбасадорка Стјудерт поручила је да је Аустралија, земља која је веома активна на међународној сцени, изграђена на модерним принципима, спремна да своја знања и експертизу подели са Србијом.
Српска напредна странка изразила је жељу да односе са Аустралијом подигне на виши ниво кроз страначке активности.
„Инсистираћемо на упознавању наших чланова са дипломатском активношћу ове земље, размени знања, побољшању пословног амбијента, привлачењу инвестиција и општем економском развоју. Аустралија је земља која са јаким социјалним системом и веома развијеним тржиштем служи Србији за пример како да се развија у правом смеру“, закључила је Љубица Васић након састанка.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ