Народна скупштина

Александар Мартиновић – Реплика Бошку Обрадовићу – 08.12.2016

Ако могу само да кажем, дакле, ако је неко нови ДОС, онда је то Бошко Обрадовић који је био на листи ДСС, која је била предводник ДОС-а 5. октобра 2000. године. И која је запалила ову Народну скупштину и дан данас постоје трагови паљења и као што вам јер рекла председница Народне скупштине, кажите ми господо из ДОС-а и новог и старог, где је на десетине уметничких слика из Народне скупштине, фотеља, књига и другог намештаја који су однети 5. октобра 2000. године.

А ви сте господине Обрадовићу, толики експерт за буџет да не умете да направите разлику између пара које држава даје за субвенције за запошљавање нових радника од пара које смо наменили за здравство. Председник Владе Александар Вучић, кога спомињете у свакој реченици, јер ништа друго не умете да кажете, научили сте двадесет реченица напамет у које се на 150 места помиње Александар Вучић. Ви не умете да читате бројеве. Ви не умете да направите разлику која је евидентна, да више пара држава издваја за здравство него за субвенције. То вам је председник Владе јасно показао.

Немојте да се брините за своју плату, биће пара за вашу плату. Нису ваше плате у питању. Имаћете плате и за скупштински ресторан. Имаћете све и кафу и воду, ништа вам неће бити ускраћено. Немојте да износите никакве неистине и да вређате посланичку групу СНС, да вређате странку која је добила више од половине подршку на изборима када су у питању грађани Републике Србије.

И, шта вам то значи буџет Владе? Хајде, молим вас, то ми објасните. Први пут чујем за ту категорију, буџет Владе. Тај буџет Владе не знам ни ја колики. Немате појма о чему причате. Једино што кријете као змија ноге, то је да сте ви тај ДОС, а са тим ДОС-ом сте окупљали и кад сте требали да уђете у Народну скупштину, тад се нисте гадили ни на Бојана Пајтића, ни на Чедомира Јовановића, ни на Сашу Радуловића, ни на Санду Рашковић Ивић и тако даље.

Онда вам је ДОС био добар. Онда су вам били добри страни амбасадори који су вас уводили овде у Народну скупштину. Сада сте ви највећи Србин на свету, највећи јунак. Ако можете да пљунете Александра Вучића, ако можете 100 пута да изговорите неистину и ако можете мени да псујете мртвог оца на конференцији за новинаре, где објашњавам шта се десило на седници Административног одбора. И сада мислите сви ћемо ми да се уплашимо од страха зато што се појавио нови ДОС.

Баш ме брига што се појавио нови ДОС. Нећемо да ћутимо на ваше неистине и на ваше лажи, и на ваше увреде. Ово је добар буџет. Ово је буџет који је у корист грађана Србије. Када будемо чули од вас нешто боље, ја ћу с тим да се сложим. Са будалаштинама, са неистинама, са незнањем нећу никада да се сложим и против тога ћемо увек да се боримо.