Народна скупштина

Божић: Ђиласова телевизија крши законе Републике Србије

Заменица председника посланичке групе "Александар Вучић – За нашу децу", Сандра Божић рекла је у Народној скупштини Републике Србије да смо имали прилике да видимо да сe чак лешинари и на питањима која се тичу екологије, јер су ту најтананија осећања свих нас, сваком од нас и те како је важно да удишемо чист ваздух, да наша деца пију здраву воду, да једу здраву храну, а то су она лична осећања које сваки грађанин у Републици Србији има и она се не деле на оне осећаје које има члан СНС или СПС, а неко други нема.

"Морамо рећи да све оно са чиме смо се у прошлости суочили, сви проблеми, све муке грађана Републике Србије, интересују управо СНС и пре свих председника Александра Вучића", рекла је Божић и том приликом истакла да када је било тешко, услед кризе економске, управо захваљујући Драгану Ђиласу, Мариники Тепић, Борису Тадићу, Борку Стефановићу, Вуку Јеремићу који су ову државу оставили потпуно девастирану, закатанчених фабрика, да када смо се налазили у таквим проблемима, они који су наши савезници, који су наши партнери, због којих све напоре улажемо, све резултате које постижемо, постигли смо са грађанима и због њих.

"То је она политика коју сте видели да је председник Александар Вучић практично показао отишавши у Горње Недељице. Дакле, отишао је међу људе, обичне грађане и питао их шта су њихови проблеми. То је оно како ћемо ми решавати све будуће проблеме на које будемо наилазили", рекла је Божић.

Божић је констатовала да се еколошке протести користе у политичке сврхе, а и видели смо Драгана Ђиласа и Маринику Тепић на улици, када су као тзв. "вајни грађани" били забринути за екологију. "Управо смо имали прилике синоћ да видимо на који начин је господин Орлић са аргументима, истином, разоткрио апсолутно сваки мотив и сваку лаж коју је Ћута градитељ МХЕ изрекао, прилично нервозно синоћ, чини ми се", рекла је Божић.

Божић је истакла и како се проблем лажних вести јавља на телевизијама које су у власништву два тајкуна, Шолака и Ђиласа. "То је онај политички имагинаријум два тајкуна који покушавају да на један врло флагрантан начин креирају јавност и јавно мишљење у Србији. Суштински, оно што је јако важно, јесте да ви када погледате ситуацију коју имате у медијима, када видите да се Ђиласова и Шолакова телевизија потпуно не понашају не у складу, него крше законе Републике Србије управо тим реемитовањем такозваним из Луксембурга, видите да њима не пада на памет не да поштују Устав и законе Републике Србије, него неке опште норме око којих се ми у тим међустраначким дијалозима већ другу годину договарамо", рекла је Божић.

Суштина приче, како је Божић навела, око медијске тзв. неслободе, а јуче смо на РТС, јавном сервису имали присуство човека који је апсолутно питање да ли може да се каже да иза њега стоји један глас из његове породице, а камоли подршка неке веће групе људи.  "Имали сте Јовановића који заступа Зеленовића или Петровића или, ја бих рекла, ипак, на концу свега, Драгана Ђиласа, и имали сте са друге стране потпредседника СНС, потпредседника главног одбора, странке која носи преко 60% подршке грађана Републике Србије", рекла је Божић.

Суштина пласирања лажи и фабриковања вести у Ђиласовом имагинаријуму, године напада на Телеком, служе само једној сврси, стављана у кабл СББ сваког секунда и минута и наставак гуљења коже са леђа грађана Србије.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2