Народна скупштина

Божић: Културно наслеђе приоритет политике Српске напредне странке

Сведоци смо изузетне посвећености председника Александра Вучића и Владе Републике Србије, као и Министарства културе и информисања на челу са министарком Мајом Гојковић, на препознавању значаја очувања културног наслеђа као једног од најважнијег приоритета културне политике Републике Србије, рекла је заменик председника посланичке групе "Александар Вучић - За нашу децу" Сандра Божић.

Поред успостављања ефикаснијих процедура и побољшања правне регулативе, подједнако је важна и чињеница да Влада и председник Републике Србије, посвећују велике напоре на сећање свих жртава у 20. веку.

Доношење Закона о Меморијалном центру "Старо сајмиште", улагање у филмску индустрију која негује сећање на жртве геноцида, а затим и отварање изложбе под називом "22. април - Дан сећања на жртве Холокауста", геноцида и друге жртве фашизма у Другом светском рату који се у Србији обележава у спомен на 22. април 1945. године када је дошло до пробоја дела заточеника система логора смрти, "Јасеновац", је управо показатељ одговорне политике према историјском наслеђу нашег народа.

На отварању ове изложбе председник Александар Вучић је истакао да обновљеном културом сећања радимо добре ствари за наш народ, и показујемо одговорност, као и озбиљност приступања питањима региона.

То и јесте суштина рада ове Владе и Народне скупштине: посвећеност и темељност у решавању кључних питања не само у области културе и уметности, чији задатак јесте, између осталог да се бави човеком у прошлом, садашњем и будућем времену, већ и у другим областима које су од значаја за просперитет и напредак друштва у целини.

Јер, "култура је оно што остаје кад се све друго заборави". Ми то нећемо дозволити, и зато ћемо остати чврсто на путу очувања културног наслеђа и спровођењу стратешких циљева културне политике Републике Србије.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2