Народна скупштина

Гојковић: Бојкот од стране опозиције је фарса

Председница Народне скупштине Маја Гојковић изјавила је данас током расправе о амандманима на закон о спречавању корупције да посланици опозиције суштински не бојкотују рад парламента и додала да је тај бојкот велика политичка фарса.

Како је навела, ти исти посланици учествују и у раду скупштинских Одбора, као и у парламентарним делегацијама, а поднели су и амандмане на законе о којима се дискутује, међутим нису се појавили на седници, чиме показују и да им није баш стало до унапређења закона у земљи.

„Амандмане су поднели само посланици који бојкотују рад парламента и битно је да скренемо пажњу јавности на то да посланици СДС-а, Заједно за Србију и ДС, који су се ујединили, у суштини не бојкотују рад парламента“, казала је председница Скупштине.

Додала је да би можда требало размотрити да се измени Пословник тако да амандмани које поднесу посланици, а не појаве се на седници да их образложе, уопште не буду разматрани.

„Посланици опозиције не бојкотују рад парламента, учествују врло активно, само их нема на послу“, казала је Гојковић.

 

Мајићев наступ личио на представника неке невладине организације

Дебатовало се и о гостовању судије Апелационог суда Миодрага Мајића синоћ у емисији "Утисак недеље", где је он критиковао усвајање "Тијаниног закона" оценивши да није у складу са међународним стандардима и Уставом.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић критиковала је Мајићеве ставове, наводећи да јој синоћ док је гледала емисију није деловало да је реч о представнику суда, већ је то личило на наступ представника неке невладине организације, којем је дозвољено да каже шта хоће.

Њу је интересовало и да ли је Мајићу била потребна дозвола председника суда како би наступио у синоћњој емисији.

 

 

Извор: Танјуг