Народна скупштина

Јованов: Говорили су да Вучић измишља, а сад ни извини

Скупштина Србије наставила је рад расправом о амандманима на предлог ребаланса буџета, а почетак седнице су обележиле полемике посланика власти и опозиције.

Полемику је покренуо шеф посланичке групе ДС Зоран Лутовац који је, говорећи о важности образовања, рекао да се не би дешавало уколико би се више улагало у образовање да извршна власт вређа посланике.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов је одговорио Лутовцу да је управо та власт затворила Народни музеј и Музеј савремене уметности и уништила све што је могла.

"Лепо је то када нам држите предавање, али би било добро да кренете од себе. На том месту где седите је седео човек који ми је псовао мајку. Тако изгледа елита. Кад год видимо да се представљате као елита, а нас овде вређате и понижавате, видимо колико немате појма. Ви сте сами себе елитом прогласили, вас нико за елитом не сматра, што се пре одмакнете од огледала и поразговарате са народом видећете шта мисле о вама”, рекао је Јованов.

Јованов је оценио да је реч о "театралном елитизму".

Током расправе се полемисало и о јучерашњем суђењу клану Беливук-Миљковић, па је тако Јованов указао да је јуче сведок говорио о томе како је било спремно пет милиона евра да се упуца председник Србије.

"Говорили су да је Вучић ''драма квин'', да измишља атентате на себе, а сада нема ни извините, погрешили смо, нема ничега, а видећемо када се клупко одмота. Радостан сам што треба да се одмота и видећемо докле ће стићи, да ли је неко озбиљно припремао говоре и цитирао Вељка Беливука или се само ради о корисним идиотима”, рекао је Јованов.

"Склањање најдоминантније политичке фигуре у Србији да други дођу на власт. То је та цела прича и то је поента пет милиона евра, а ви се запитајте која је ваша улога у целом том систему и да ли је део одбране оно што раде адвокати, а део оно што ви радите у парламенту”, рекао је Јованов.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2